Workshop pro rodiny vedený umělkyní:

Návštěva z džungle aneb Dopoledne s papouškem Montym

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Doporučené vstupné 30 Kč

Pro děti od 5 let

Workshop vede: Tereza Smetanová

Dílna se vztahuje k výstavě Dočasné struktury 2 (zahrada)

 

Budeme pečovat o papouška! Lektorka rodinné dílny (děti 5+) Tereza Smetanová je nejenom grafičkou, ale i vášnivou chovatelkou papouška Montyho, který bude naším vzácným hostem.

Jak ukazuje postapokalyptická zahrada v PLATO, je potřeba začít s péčí o sebe a okolí nejlépe hned. Papoušek Monty bude naše motivace. Nedělní dopoledne o něj budeme pečovat.

Dozvíme se několik zajímavých informací o papoušcích. A protože tak jako děti jsou i papoušci hraví a radostní, umí mluvit, zpívat a milují dřevěné hračky, tak jim nějaké vyrobíme. Taky moc rádi létají, ale není to jednoduché v naší městské džungli, kde je pro ně plno nástrah. My Montymu zkusíme vytvořit prostředí, ve kterém by se trochu proletět mohl.

Tereza Smetanová je výtvarnicí a pedagožkou na Střední umělecké škole v Ostravě. Ve své tvorbě se nejčastěji zabývá volnou grafikou. Studovala v ateliéru volné a užité grafiky (vedoucí ateliéru Eduard Ovčáček) na PDF Ostravské univerzity. Je členkou sdružení Hollar. Od mládí se věnuje chovatelství a chovu malých papoušků. Sama je momentálně majitelkou krotkého amazoňana. Externě spolupracuje s redakcí časopisu Papoušci. Věnuje se také poradenství začínajícím majitelům a chovatelům papoušků a osvětě. Dále spolupracuje s Českým svazem ochránců přírody jako výtvarník a občasný průvodce v Záchranné stanici v Bartošovicích.