Městský tábor pro děti (7–11 let):

Kreativ Kemp 2019

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Cena:
1.800,- Kč + vstupné a jízdenky MHD

Místo konání:
PLATO Ostrava, Janáčkova 22 (bývalý Bauhaus)

Pro děti od 7 (ukončená 1. třída) do 11 let
Kapacita 20 dětí

Vždy od 8 do 16.30 h
(společný program od 9 do 16 h)

Autorky a lektorky:
Ivana Sikulová a Andrea Kozlová

 

Pátý ročník oblíbeného táboru pro děti (7–11 let). Letos s podtitulem „Abeceda designu“.

Modrý kruh, žlutý trojúhelník a červený čtverec nejsou nuda! V jednoduchosti je síla! Jaké je naše vnímání prostoru, tvarů, přímek? Jak fungují barvy jedna s druhou, co vše jimi můžeme vyjádřit? Je všechno tak, jak skutečně vidíme, nebo světlo zkresluje a kontrast odhaluje?

Že nevíte, o čem je řeč? O uměleckém směru Bauhaus, který je dodnes „trendy“, i když je mu už přes 100 let. V čem tkví kouzlo umění jako života, odhalíme během pěti dní Kreativ Kempu. Staneme se designéry, architekty, grafiky, malíři i návrháři. Typografie, fotka, koláže, tvar s tvarem vztah naváže. Bude to trochu retro a trochu současnost. Použijeme polozapomenuté i moderní techniky k výrobě něčeho praktického – každý den si vytvoříte jeden praktický výrobek, který si odnesete domů, a k tomu si sestavíte vlastní designérské portfolio!

Každý den se budeme hýbat, protože ve zdravém těle je i tvůrčí duch! Objevíme Bauhaus v Bauhausu, zažijeme výlet za hranice všedních dní, workshopy se zajímavými hosty a na závěr překvapíme i rodiče společnou svačinou v trávě.

Jak se přihlásit:
Vyplňte přihlášku a pošlete ji prosím na info@plato-ostrava.cz.
Po potvrzení místa vás vyzveme k platbě (teprve pak bude rezervace závazná).
Způsob platby je popsán v přihlášce.

Projekt podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

Kreativ Kemp navazuje na projekt re:bauhaus, který je pořádán k 100. výročí založení školy Bauhaus.

re:bauhaus – moderní emancipace, vzdělávání, výměna – je mezinárodní festival tematizující vznik a současné vnímání funkcionalismu a Bauhausu ve střední Evropě a dále politické a společenské podmínky, ze kterých tato hnutí vzešla. Společný projekt inicioval Goethe-Institut ve spolupráci s bauhaus reuse, curatorial collaborative, Národní galerií Praha, PLATO Ostrava a zukunftsgeraeusche. Festival byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti, Bundeszentrale für politische Bildung, Bundesstiftung Baukultur, Ministerstvem kultury ČR, statutárním městem Ostrava a Moravskoslezským krajem.