NORMA je festival autorského divadla a současného umění, který se od roku 2015 koná v Ostravě. Festival pořádají galerie města Ostravy PLATO a pražské divadlo Studio Hrdinů.

NORMA

csen

Festival NORMA:

Chiara Bersani: Seeking Unicorns (IT)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Autor, performer: Chiara Bersani
Zvuk: F. De Isabella
Osvětlení: Valeria Foti
Technický asistent: Paolo Tizianel
Stylista: Elisa Orlandini
Producent: Eleonora Cavallo
Produkce: Associazione Culturale Corpoceleste_C.C.00#

Vstupenky

 

Autorské představení Chiary Bersani vyznačující se jemnou krásou a inteligencí.

Chiara Bersani přistupuje k postavě imaginárního jednorožce z pohledu její vlastní fyzické konstituce. Umělkyně předvádí variace jednoduchých pohybů; jednorožec se pohybuje prostorem za doprovodu drobných gest, která jsou znásobena díky svým interpretačním možnostem. Autorka ztělesňuje fantastické stvoření, které se nám ukáže jako velice lidské.

„Ty nejsi ten, kdo mě bude interpretovat. Ukážu ti, jak mě můžeš porozumět. Je to moje odpovědnost nakreslit obraz, který si o mě svět udělá.“

Chiara Bersani je italská umělkyně zabývající se performativním uměním. Formovala se během studií na divadelní škole, kde se věnovala současnému tanci a performance. Kvůli onemocnění kostí (Osteogenesis Imperfecta) ji zajímá, zda se z podoby těla může stát při interakci se společností politikum. Za představení Seeking Unicorns získala v roce 2018 cenu UBU pro nejlepší herečku do 35 let a v roce 2019 získala cenu Total Theater v oblasti Tance.

 
foto Alice Brazzit
 

 

 

Koprodukce: Santarcangelo Festival, CSC – Centro per la Scena Contemporanea (Bassano del Grappa)
Představení vzniklo za podpory: Centrale FIES (Dro), Graner (Barcelona), Carrozzerie | N.o.T. (Řím), CapoTrave/Kilowatt (Sansepolcro), ResiDance XL, Anticorpi XL
Představení získalo cenu Total Theater v oblasti Tance pro rok 2019.