NORMA je festival autorského divadla a současného umění, který se od roku 2015 koná v Ostravě. Festival pořádají galerie města Ostravy PLATO a pražské divadlo Studio Hrdinů.

NORMA

csen

Festival NORMA:

Núria Guiu Sagarra: Likes (ESP)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Autor, režie, choreografie a tanec: Núria Guiu Sagarra
Umělecký asistent: Esther Freixa, Sónia Gómez
Kostýmní poradce: Nestor Reina
Foto a video: Alice Brazzit

Představení je v anglickém jazyce s českými titulky.

Vstupenky

 

Představení katalánské choreografky o fenoménu kurzů jógy a tanečních imitací na sociálních sítích.

Jak lajky, které dostanete online, ovlivňují vaše chování a tělesný vzhled? Představení Likes nabízí čerstvý pohled na přítomnost těla v digitálním věku. Núria Guiu vás jako napůl instruktorka z internetového videa a napůl vědkyně-antropoložka vezme na fyzickou cestu podbarvenou špetkou ironie.

Núria Guiu je katalánská umělkyně, která žije v Barceloně. Svoji uměleckou kariéru jako tanečnice, performerka a choreografka rozvinula mezi skandinávskými zeměmi a svou domovinou. Její práce od roku 2012 zahrnují projekt na objednávku Carte Blanche Dance Company, La Muda, který měl premiéru v opeře v Oslu, a PORTAL s premiérou na festivalu Oktoberdans v Bergenu a později v Sala Hiroshima v Barceloně. Od roku 2015 Núria studuje kurz Antropologie a lidské evoluce na Iyengar Yoga TTC v Kodani.

 
foto Alice Brazzit
 

 

 

Koprodukce: Sala Hiroshima
Rezidenční projekt: Cra’p (Mollet del Vallès), Konvent.0 (Berga), Espai Bokashi (Ciutadella de Menorca), La Blanca a Sala Hiroshima de Barcelona