NORMA je festival autorského divadla a současného umění, který se od roku 2015 koná v Ostravě. Festival pořádají galerie města Ostravy PLATO a pražské divadlo Studio Hrdinů.

NORMA

csen

Festival NORMA:

Zuzana Sceranková, Natálie Rajnišová: Pustý ostrov chrání 15 000 obyvatel (CZ)

  • zrušeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Koncepce, režie, hrají: Zuzana Sceranková, Natálie Rajnišová

Hudba: Alfréd Schubert a Ján Mesány, Anders Christopherson, Honza Tomšů, Johannes van Bebber, Matthieu Fuentes, Matyáš Bartoň, Michaela Švédová a Vojtěch Šaroun

Produkce: Emílie Formanová

Vstupenky

 

Obyvatelé Pustého ostrova se nemohou nikdy potkat, protože je pustý.

Autorky organizují setkání na Pustém ostrově. Ostrov je kus pevniny, menší než kontinent a větší než skála, který vystupuje z vody. Pustý může znamenat neobydlený, jednotvárný, ponurý, chmurný, nudný. Je to samostatný izolovaný ekosystém, na kterém platí specifické zákonitosti.

Pustý ostrov lze formálně vnímat jako stylizovanou módní přehlídku, jejíž parametry jsou podrobovány otázkám souvisejícím s pomíjivostí rychlého sledu obrazů, hodnocení vizuální kvality vytržené z kontextu, ze separovanosti modelů a z pojetí mentálního prostoru Pustého ostrova jakožto konceptuální kolekce. Obyvatelé Pustého ostrova se nemohou nikdy potkat, protože je pustý.

Zuzana Sceranková a Natálie Rajnišová studují magisterský program oboru Scénografie Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU v Praze. Zuzana Sceranková se ve své práci se jako scénografka a tanečnice věnuje divadlu na pomezí s vizuálním uměním a instalací, je aktivní členkou nezávislé tvůrčí skupiny 8lidí. Natálie Rajnišová se ve své práci zajímá především o divadlo na pomezí s výtvarným uměním a hudbou.

 

12

Zuzana Sceranková, Natálie Rajnišová: Pustý ostrov chrání 15 000 obyvatel, foto: archiv autorek
Foto: archiv autorek