Vydali jsme CD se skladbami Petra Bakly

 

PLATO pod hlavičkou nakladatelství Octopus Press vydalo CD s nahrávkami dvou skladeb Petra Bakly pro sólový klavír v interpretaci Miroslava Beinhauera. Jedná se o druhé samostatné album autora, který před pěti lety debutoval u rakouského vydavatelství GOD Records.

Album obsahuje dvě rozsáhlé klavírní skladby, které zde zaznívají v premiéře, studiový záznam je jejich vůbec první realizací. Kompozice podrobně představujeme na webu Octopus Pressu, kde si je můžete zároveň i poslechnout.

Interpretačně se skladeb Usableness of the list (česky Použitelnost seznamu) a Portfolia ujal klavírista Miroslav Beinhauer. Ten se zaměřuje na současnou hudbu a je také pravděpodobně jediným člověkem na světě, který ovládá šestinotónové harmonium navržené skladatelem Aloisem Hábou.

Už autorova debutová nahrávka z roku 2016 zaznamenala ohlas v Neue Zeitschrift für Musik, Classic Voice nebo v Respektu. Baklův Klavírní koncert č. 1 spolu s kompozicí pro orchestr vydalo na vinylu respektované rakouské vydavatelství God Records. Petr Bakla se tak ocitl mezi skladateli jako Berhard Lang, Klaus Lang nebo Peter Ablinger.

Album si můžete koupit prostřednictvím platformy Bandcamp. CD za 220 Kč zakoupíte v PLATO, nebo jej můžeme poslat poštou, stačí napsat na info@plato-ostrava.cz.

 
Foto: Zuzana Šrámková, PLATO