Městský tábor pro děti:

Kreativ Kemp 2018

  • obsazeno
  • obsazeno
  • obsazeno
  • obsazeno
  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Cena:
1.700,- Kč + vstupné a jízdenky MHD

Místo konání:
PLATO
Janáčkova 22
(bývalý Bauhaus)
Ostrava

Program pro děti od 7 (ukončená 1. třída) do 12 let. Maximální počet dětí je 20.

Autorkou koncepce je Mgr. Marcela Gajdová, která tábor povede společně s dalšími lektory a hosty.

 

Čtvrtý ročník oblíbeného táboru pro děti (7–12 let)! Letos s podtitulem „Se zabydlíme“.

Po delší cestě a velkém stěhování se konečně řádně zabydlíme. V budově bývalého hobbymarketu, kam přesídlilo PLATO, najdeme vše, co do galerie 21. století patří. A nejen to. Umělecké artefakty, ale i bistro, knihovnu či netradiční zahradu navržené význačnými tvůrci přímo na míru tomuto prostoru

Pod vedením zahradní architektky vytvoříme zmenšeninu fantastické zahrady. Použijeme k tomu nejen vybrané rostliny z místního zahradnictví, ale i předměty zcela nečekané.

Botanickou zahradu v Nových Dvorech při celodenním výletu zachytíme technikou frotáže a prostřednictvím nahraných zvuků. Můžeme zde cestovat prostorem i časem – navštívíme pět světadílů a seznámíme se s prastarým jinanem, pamětníkem dinosaurů. Na vybraných místech arboreta nainstalujeme drobné minipříběhy, které zaznamenáme objektivem fotoaparátu.

V bistru vyhlásíme soutěž o nejoriginálnější ingredienci při pečení (ne)obyčejného chleba. Při chlebové ochutnávce si ukážeme, jak s tématem jídla pracují současní umělci. A budeme dále experimentovat – nízký reliéf na opečeném tousťáku, kresba moukou, koláž z fotokopií pečiva, obří pizza a vaječnou temperou podle starodávného receptu namalovaný velkoformátový obraz „hromada jídla“.

Jak vznikaly nejstarší knihy na světě a jak budou vypadat knihy v budoucnosti? Představíme si knihy jako umělecké objekty a využijeme všech tradičních, ale hlavně netradičních prostředků a postupů k tvorbě vlastní autorské knihy. Bude příjemná na dotek? Může vonět a chutnat? Jaký příběh do ní ukryjeme? Do knihovny pozveme rodiče či starší sourozence na odpolední workshop, abychom je naučili jednoduchou knižní vazbu – svážeme recyklované papíry, pauzáky, stránky retro časopisů či vlastní drobné grafiky do originálního sešitku.

Na kempu přivítáme dva zajímavé hosty ze světa umění, kemp uzavřeme páteční odpolední vernisáží pro rodinné příslušníky.

Zápisné je 1 700 Kč a zahrnuje:

  • Výtvarný materiál a materiál na workshopy
  • Příspěvek na odměnu lektorům
  • Příspěvek na pronájem externích prostor
  • 5x teplý oběd

Dále je zapotřebí uhradit vstupné, které není součástí zápisného a jízdenky MHD.

Způsob úhrady je popsán v přihlášce.

Dokumenty

Vyplněnou přihlášku prosím pošlete na info@plato-ostrava.cz. Po potvrzení vás vyzveme k zaplacení zálohy (teprve pak bude rezervace závazná).

Projekt byl podpořen Ministerstvem kultury ČR.

 
Kreativ Kemp 2018
foto: Jakub Černý