Mineralogická výprava pro rodiny s dětmi:

Mořský záliv, kamenolom nebo naleziště pokladů?

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Sraz: v 10 h u vrátnice společnosti Gypstrend, Stiborská 790, Kobeřice

Na místo srazu se každý dopraví individuálně. Pokud byste chtěli nabídnout volná místa v autě dalším účastníkům, rádi to zprostředkujeme.

Akce se vztahuje ke Geolokalitě v zahradě PLATO.

Vstupné: děti 30 Kč, dospělí 60 Kč

 

Workshop se přesouvá na jiný termín. Lom v Kobeřicích je z důvodů dešťů plný bláta. Jednáme o náhradním termínu. Děkujeme za pochopení.

Má kámen tajemství a může vyprávět příběh o svém vzniku, o krajině, o lidech? Exkurze do lomu s Michaelou Ondrouškovou. Kladívko s sebou! Sraz v Kobeřicích.

Rodinná dílna tentokrát jako dobrodružná mineralogická výprava do sádrovcového lomu v Kobeřicích u Opavy. Na tomto místě existoval přibližně před 15 až 13 milióny lety mořský záliv. Sádrovec vznikal na mělčinách podél jeho pobřeží a i dnes zde můžeme narazit na pozůstatky po dávném mořském životě. V lomu se každý pokusí najít svůj vlastní kámen. Nálezy prozkoumáme a popovídáme si o tom, jak kameny vznikají, jak ovlivňují náš život, jak je přetváříme a jakými způsoby je můžeme využívat.

Abyste byli na výpravu dobře připraveni, vezměte si s sebou kladívko (mineralogické nebo obyčejné), gumáky, svačinu a pití.

V případě deštivého počasí se akce ruší.