Workshop pro děti:

BatoPLATO

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Kapacita 10 dětí (1,5–3 roky)

Délka 50 minut

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Obrovský kreslící prostor, různé druhy štětců, válečků a velká molitanová razítka. Malovat budeme i ručičkama a nožičkama. „Bauhausovský“ workshop pro rodiče s dětmi (1,5–3 roky) vedou Hana a Tomáš Volkmerovi.

„Linie (čára) je pohybující se bod. Bod na bezúčelné procházce.“
Paul Klee

Body. Čáry. Plochy.
Velký prostor.
Barvy. Pastelky. Štětce.
Ručičky a nožičky.
Děti a rodiče.
Společné tvoření.

Podstatou dílny je radost ze hry. A zkoumání, co je s (netoxickými) barvami možné, při společné tvorbě hodně malých dětí a rodičů v hodně velkém prostoru. Celá aktivita se bude skládat z části seznamovací, pohybové, instruktážní, výtvarné a relaxační a povídací. Inspirací pro autory workshopu byl nejenom prostor PLATO s 5.000 m2, ale i umělecká škola Bauhaus, která letos slaví sto leté výročí.

Praktické informace:
1) I když je s tak malými dětmi někdy těžké přijít včas, naplánujte si příchod opravdu dobře, protože celý program trvá max. 50 minut.
2) Vezměte si pracovní oblečení.
3) Nabízíme možnost objednání vegetariánské (a dětmi oblíbené) polévky, rezervace nutná předem do čtvrtku 17/10.

Hana Volkmerová, lektorka umělecko-vzdělávacích programů a výtvarných dílen a členka dramaturgické rady pro mezinárodní loutkářský festival Spectaculo interesse v Divadle loutek Ostrava, v současné době na mateřské dovolené. Dramaturgicky spolupracovala s několika režiséry především na inscenacích pro děti a mládež, je autorkou několika scénářů pro loutková divadla. V roce 2005 založila spolek Theatr ludem, který nabízí dramadílny pro školy a školská zařízení v celém Moravskoslezském kraji a také lekce Terapie loutkou.

Tomáš Volkmer, výtvarník, scénograf a grafik spolupracující s Divadlem loutek Ostrava již více jak dvě desetiletí. Je podepsán řadu scénografií k inscenacím pro děti především v loutkových divadlech u nás, na Slovensku v Polsku a také v Německu. V Divadle loutek Ostrava ve spolupráci se svou manželkou vytvořil projekt prvního setkání s divadlem Bato a Lato pro děti ve věku od půl roku do dvou let a jejich rodiče. Je spolutvůrcem umělecko-vzdělávacích lekcí s loutkami s terapeutickými účinky, které jsou vedeny pod ochrannou známkou jako Terapie loutkou.