Kino-pátek s přednáškou:

Miloš Hroch a Karel Veselý: Všechny kočky jsou šedé

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstup na projekce je součástí vstupného do galerie.

 

Kde se berou v popu deprese a proč je dnešní nezávislá hudba tak posedlá smutkem? Přednáška s videoklipovými ukázkami hudebních publicistů známých z Radia Wave nebo časopisů Full Moon a A2.

V přednášce s klipovými ukázkami Hroch s Veselým vysvětlí dějiny smutku v populární hudbě a cestu k naději. Od Beatles přes Joy Division a Sufjana Stevense až k dnešnímu emo rapu, Veselý a Hroch spojují beznaděj v popu s politikou a apokalyptickým myšlením, které je nutné nahradit novým optimismem. Nastal už čas na optimistické písně?

Karel Veselý (1976) je nezávislý hudební publicista. Je členem redakce hudebního časopisu Full Moon, spolupracovníkem ČRo-Radio Wave a přispěvovatelem online médií Aktuálně.cz nebo Alarm. V roce 2010 vydal knihu Hudba ohně, je spoluautorem publikace Planeta Nippon (2017) nominované na cenu Magnesia Litera. Ve stejném roce také vydal svoji románovou prvotinu BombaFunk.

Miloš Hroch (1989) je nezávislý hudební publicista. Pracoval jako hudební redaktor Radia Wave (ČRo), pravidelně publikuje v kulturním čtrnáctideníku A2, na serverech Aktuálně a Alarm, v hudebním časopisu Full Moon, týdeníku Respekt nebo Salonu Práva. Je editorem knihy Křičím: „To jsem já.“ Příběhy českého fanzinu od 80. let po současnost (Page Five, 2017).

Ve spolupráci s Cenou Vinyla.