Koncert:

Julek Ploski (PL)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 100 Kč / 120 Kč / 150 Kč

 

Julek Ploski je jedno z nejskloňovanějších jmen současné polské experimentální elektroniky. Hostem je Lišaj. Večer uzavřou Gin&Platonic.

Julek Ploski se v PLATO se představí s live setem a pokřtí svoje nové album śpie, které vychází v říjnu na labelu Gin&Platonic. Jako host vystoupí slezský producent nadpřirozených lesních droneů Lišaj. Večer uzavřou svými sety členové Gin&Platonic.

Gin&Platonic je hudební platforma, která se skrze články a guestmixy snaží pokrývat současnou experimentální elektronickou scénu. V posledním roce se však soustředí především na vydávání hudby – ať už digitálně, na tradičních formátech, nebo například na 3D tištěném květináči opatřeném QR kódem. Téměř po roce se kolektiv Gin&Platonic vrací do prostoru PLATO, aby zde pokřtil svůj v pořadí desátý release.

O scénografii se postará Judita Levitnerová.

Julek Ploski
Zázrak polské experimentální scény a svérázný producent, který nikdy nespí (nebo se non-stop probouzí). V jednadvaceti letech se už může pyšnit desítkami vystoupení, včetně loňského ročníku směr udávajícího festivalu Unsound, ceněným albovým debutem Tesco, nebo kurátorstvím vlastního progresivního labelu Glamour. Julkova tvorba, vztahující se mnohdy k niterným tématům, je charakteristická citlivou kombinací prvků současné klubové hudby, terénních nahrávek i notnou dávkou destruktivního sentimentu.
https://julekploski.bandcamp.com/album/tesco
https://soundcloud.com/fllat

Lišaj
Lišajovy masivní hlukové stěny jsou jako ekosystém, ve kterém spolu v dokonalé symbióze tepou zvuky lesa i propastný beat s jasným poselstvím. „Je to znepokojivé a zároveň sedativní“ stálo v promo textu k jeho geniálnímu loňskému albu Mezina u Genot Centre. Nejde než souhlasit.
https://genot.bandcamp.com/album/mezina

Gin&Platonic djs
Eklektické dj sety prolétající současnou klubovou avantgardou.
https://ginandplatonic.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/ginandplatonic

Pořádá Gin&Platonic.