Workshop pro děti:

batoPLATO

  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Kapacita 10 dětí (3–4 roky)

Délka 50 minut

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Slečna Tečka a pan Bod vyšli spolu na pochod… Workshop pro děti (3–4 roky) s Hanou a Tomášem Volkmerovými.

Slečna Tečka a pan Bod provází děti ve výtvarných dílnách v PLATO. Nabídneme obrovský kreslící prostor, různé druhy štětců, molitanová razítka, barevné lepící pásky, netoxické barvy a jiný výtvarný materiál. Děti mohou malovat i ručičkama a nožičkama, ty starší se mohou pokoušet vyjádřit malbou svůj záměr.

Dílnu povedou dva zkušení lektoři, Hana a Tomáš Volkmerovi, s respektem k věku dětí. Celá aktivita se bude skládat z části seznamovací, pohybové, instruktážní, výtvarné a relaxační. Přijďte s dětmi soustředěně a v klidu tvořit a využijte příležitosti se vzájemně setkat, možná i poznat.

Hana Volkmerová, lektorka umělecko-vzdělávacích programů a výtvarných dílen a členka dramaturgické rady pro mezinárodní loutkářský festival Spectaculo interesse v Divadle loutek Ostrava, v současné době na mateřské dovolené. Dramaturgicky spolupracovala s několika režiséry především na inscenacích pro děti a mládež, je autorkou několika scénářů pro loutková divadla. V roce 2005 založila spolek Theatr ludem, který nabízí dramadílny pro školy a školská zařízení v celém Moravskoslezském kraji a také lekce Terapie loutkou.

Tomáš Volkmer, výtvarník, scénograf a grafik spolupracující s Divadlem loutek Ostrava již více jak dvě desetiletí. Je podepsán řadu scénografií k inscenacím pro děti především v loutkových divadlech u nás, na Slovensku v Polsku a také v Německu. V Divadle loutek Ostrava ve spolupráci se svou manželkou vytvořil projekt prvního setkání s divadlem Bato a Lato pro děti ve věku od půl roku do dvou let a jejich rodiče. Je spolutvůrcem umělecko-vzdělávacích lekcí s loutkami s terapeutickými účinky, které jsou vedeny pod ochrannou známkou jako Terapie loutkou.