Workshop:

batoPLATO

  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Pro děti od 1,5–2,5 let a jejich rodiče

Kapacita: 10 dětí

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Výtvarný workshop pro rodiny s dětmi (od 1,5–2,5 let) pod vedením Hany a Tomáše Volkmerových.

Aktivním setkáním s výtvarným uměním budou provázet tvorbou dvě loutkové postavy Slečna Tečka a Pan Bod. Připravíme obrovskou kreslící plochu, různé druhy štětců a válečků, barevné lepicí pásky, velká razítka a šablony, netoxické barvy. Malovat můžeme ručičkama i nožičkama. Dílnu uzavře malá vernisáž přímo v prostoru galerie.

Hana Volkmerová, lektorka umělecko-vzdělávacích programů a výtvarných dílen a členka dramaturgické rady pro mezinárodní loutkářský festival Spectaculo interesse v Divadle loutek Ostrava, v současné době na mateřské dovolené. Dramaturgicky spolupracovala s několika režiséry především na inscenacích pro děti a mládež, je autorkou několika scénářů pro loutková divadla. V roce 2005 založila spolek Theatr ludem, který nabízí dramadílny pro školy a školská zařízení v celém Moravskoslezském kraji. Je spolutvůrkyní lekcí Terapie loutkou s ochrannou známkou.

Tomáš Volkmer, výtvarník, scénograf a grafik spolupracující s Divadlem loutek Ostrava již více jak dvě desetiletí. Je podepsán pod řadu scénografií k inscenacím pro děti především v loutkových divadlech u nás, na Slovensku, v Polsku a také v Německu. V Divadle loutek Ostrava ve spolupráci se svou manželkou vytvořil projekt prvního setkání s divadlem Bato a Lato pro děti ve věku od roku do dvou let a jejich rodiče. Je spolutvůrcem umělecko-vzdělávacích lekcí s loutkami s terapeutickými účinky, které jsou vedeny pod ochrannou známkou jako Terapie loutkou.