Městský tábor pro děti:

Art Kemp 2022

  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Dramaturgie kempu: Marcela Gajdová a Alice Sovadinová

Pro děti od 12 do 14 let

Kapacita 20 dětí

Vždy od 8 do 16.30 h (společný program od 9 do 16 h)

Cena: 1.800,- Kč

Pokud hlásíte dvě a více dětí na letní kempy PLATO, nabízíme rodinnou slevu ve výši 200 Kč na každý z kempů / dítě.

​Pokud by některé rodiny byly v komplikované finanční situaci, můžeme se individuálně domluvit na sníženém kurzovném.

 

Letní kemp pro starší děti (12–14 let). Letos s podtitulem Umění na stopě.

Společně se vydáme prozkoumat ostravské umělecké „vnitrozemí“. Vyfasujeme tentokrát obyčejnou papírovou mapu a buzolu s kompasem, abychom prostřednictvím pátrací hry zmapovali aktuální stopy uměleckých intervencí, které se nějak otiskly do venkovního prostoru města. Objevíme sochy a objekty nedávno vzniklé, i ty dávno zmizelé, jejichž zapomenuté příběhy odkryjeme pomocí QR kódů. A najdeme si chvíli i na vlastní tvůrčí zásah do veřejného prostoru – vyhledáme předměty, které sochami nejsou, ale mohly by být.

Jako jedni z prvních návštěvníků nahlédneme do nově zrekonstruované budovy jatek, kde budeme hledat odpověď na otázku, jak bydlí výtvarné artefakty. Drobnými objekty na chvíli zaplníme zatím prázdné prostory, pohrajeme si s perspektivou, využijeme optických foto klamů a vzniklé miniinstalace zvěčníme pomocí mobilu. Bude to historicky první (a nejkratší) výstava v nové budově galerie.

Od ilustrátora si necháme poradit jak na komiks – od prvních nápadů přes tvorbu příběhu a vymýšlení hlavní postavy až k vytvoření scénáře. Z experimentálních technik si vyzkoušíme vrstvenou malbu voskem, kterou zkombinujeme s vodovými barvami. Voskovou matrici zpracujeme linorytovými rydly, otiskneme a vznikne originální batika – grafika. A určitě nám vyjde čas i na precizní práci s křišťálovou pryskyřicí.

Zamyslíme se také nad možnostmi bydlení a pod vedením interiérového designéra vytvoříme vlastní concept board interiéru snů. Nazveme ho romantickým, tajemným nebo třeba punkovým?

Program Art kempu 2022 navazuje na poslední, pátou část výstavního cyklu Ó a ach, krása, ruina a strach nesoucí název Ruina, vyšetřování.

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.

 
Foto: Magdaléna Michlová, PLATO