Koncert:

gin&PLATOnic: Aircode (S/UK) • hmurd (UK) • Strachkvas (ČR)

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Vstupné 120–150–180 Kč

 

Letošní poslední koncert v rámci společné série s kolektivem Gin&Platonic představí dva projekty současné experimentální klubové elektroniky z Londýna.

• aircode
Švédská producentka usazená v Londýně patřící mezi nejzajímavější nová jména na elektronické scéně. Pravidelně se objevuje v pořadech na legendárním rádiu NTS, za sebou má ale například také vystoupení v Tate Modern’s Turbine Hall. Její obtížně uchopitelné tracky jsou prodchnuty hmatatelným pocitem narušení a zmatku. Na letošním debutovém albu ‚Grounded‘ se pak nenápadné melodie piana a hlasu potkávají v mlhavých ozvěnách dubu, trip hopu a industrialu.
Soundcloud
Bandcamp

• hmurd
Londýnský talent, jehož produkce zahrnuje vytříbené klubové tracky i neprostupné kompozice protkané algoritmy. Inspiraci často čerpá z počítačových her a jejich prostředí. Hmurdovy tracky pravidelně zařazují do svých rádiových vysílání uznávaní producenti a producentky jako Rian Treanor, Loraine James nebo Beatrice Dillon. Po loňském minialbu ‚Flower Knight‘ (vydaném u Gin&Platonic) letos nepřímo cílí na klub s EP ‚Ache It Till You Make It‘, které je zároveň vágním dokumentem o chronické nemoci.
Soundcloud
Bandcamp

• strachkvas
Ostravsko-brněnský hudební a vizuální solitér Strachkvas se vyhrál během nekonečných DJ setů, které mnohdy končily až s východem slunce. Od vydání svého debutového EP ale vystupuje i živě a nadále piluje svůj originální zvuk. V tom se mísí ostré klubové rytmy, post-IDM i ozvěny herních soundtracků. Momentálně pracuje jako herní vývojář.
Soundcloud
Bandcamp

Gin&Platonic je čtyřčlenný ostravsko-pražský hudební kolektiv, pokrývající od roku 2016 současnou experimentální scénu, se z blogových začátků vyvinul v jeden z nejprogresivnějších labelů v ČR a vydává hudbu z celého světa – od Japonska přes Ukrajinu až po americký severozápad. Mimo vydavatelství se věnují dramaturgii festivalu Bukolika, nebo právě kolaboracím s galerií PLATO. Prostřednictvím své pravidelné rádiové show na platformě Ma3azef navíc představují další zajímavá jména na scéně.
bandcamp
soundcloud

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.