Koncert:

gin&PLATOnic: Fausto Mercier (HU) • Paszka (PL) • Lénok (SK)

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Vstupné: 120 – 150 – 180 Kč

 

Začátek třetí sezóny hudební série nabídne výrazné zvukové designéry*ky z Maďarska, Polska a Slovenska. Křest nového alba Paszky, které vyšlo na labelu Gin&Platonic.

Fausto Mercier
Maďarský multimediální umělec, uznávaný zvukový inženýr a producent, jehož hudba se pohybuje na pomezí sound artu a extrémní klubové hudby. Během živých vystoupení vrství ve zběsilém tempu masivní chaotické beaty a naprosto euforické smyčky. Výsledkem je sonicky precizní set, který je stejně tak absurdní jako taneční. V současné době Fausto Mercier (vlastním jménem Roland Nagy) připravuje své nové album u pražského labelu Genot Centre.

https://soundcloud.com/fausto_mercier
https://faustomercier.bandcamp.com/

Paszka
Szymon Sapalski aka paszka je zavedeným jménem na neustále vzkvétající polské experimentální scéně, jeho dalším projektem jsou například MUKA (který tvoří s Kachou Kowalczyk). Ve svých kompozicích s maniakálním sound designem kombinuje chytlavé synthy melodie s fragmentovanými částicemi současného popu a nevyhýbá se ani divokým tanečním rytmům. V PLATO pokřtí své nové album, které letos vyjde u labelu Gin&Platonic.

https://noumenalloom.bandcamp.com/album/gluon
https://pointless-geometry.bandcamp.com/album/paszka-rozmn-ka

Lénok
Intermediální umělkyně Lenka Adamcová aka Lénok je příslibem evropské experimentální scény. Ve své tvorbě, kombinující digitální sound design se zmutovanými vokálními útržky, vytváří zvukové krajiny, které můžou být strašidelné i osvobozující zároveň. Její originální kolážovitý přístup ji vynesl jedno z předních umístění v rámci soutěže Bastl Electronic Track a je laureátkou Ceny Oskára Čepana 2022. Kromě sólové tvorby spolupracuje na choreografických, performativních a participativních projektech s domácími i zahraničními umělci.

https://lenok.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=NNWfmvpEiX0

Ve spolupráci s platformou Gin&Platonic.

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.