Koncert:

gin&PLATOnic: sineraw (ITA) • kuthi jin (ITA) • mʊdʌki (BLR/CZ)

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22
Ve spolupráci s:
Gin&Platonic

Otevření dveří: 19 h
Koncert: 19.30 h

Vstupné:
120 – 150 – 180 Kč

 

Další díl hudební série představí zástupce italské experimentálně-klubové scény. Divoké live sety Kuthi Jin a Sineraw doplní v Česku usazená běloruská producentka a zvuková umělkyně mudaki.

sineraw
Francesco Gagliardi je italský sound designér, kreativní kodér a vyučující na florentské Accademia di Design e Comunicazione. Ve své hudební produkci vytesává z high-tech zvuků chaotické klubové bangery, kterým nechybí “bouncy” momenty ani nádech hlukového futurismu. V současné době dokončuje své nové album, které vyjde na jaře u labelu Gin&Platonic. V Česku vystoupí vůbec poprvé.
soundcloud
web

kuthi jin
Vlastním jménem Giancarlo Brambilla. Milánský producent a zakladatel labelu CLAM, v jehož katalogu se potkávají zvukově nejdivočejší postklubové releasy posledních let. Před lety stál Giancarlo u zrodu mikro žánru eco grime, jeho zvuk však dále mutoval a je čím dál těžší ho uchopit. Kdybychom se o to pokoušeli, vypomáhali bychom si nejspíš výrazy jako postklubový maximalismus nebo beatová avantgarda. Jeho live sety jsou intenzivním zážitkem od začátku do konce.
soundcloud
bandcamp

mʊdʌki
Projekt Poliny Khatsenka, multimediální umělkyně z Minsku aktuálně usazené v Ústí nad Labem. Hudebně se pohybuje od produkce precizních sound artových kompozic až po vyostřené junglové dj sety. Kromě toho je Polina spoluzakladatelkou platformy phonon~, která se specializuje na pořádání quadrofonních experimentálních eventů. V PLATO se představí s minimalistickým setupem a špinavým dub techno setem.
soundcloud
web

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.