Příměstský tábor:

Art Kemp

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26
  2. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Pro děti od 11 do 15 let

Kapacita 20 dětí

Vždy od 8 do 16.30 h (společný program od 9 do 16 h)

Cena: 1.800,- Kč

Registrace

Pokud hlásíte dvě a více dětí na letní kempy PLATO, nabízíme rodinnou slevu ve výši 200 Kč na každý z kempů / dítě.

​Pokud by některé rodiny byly v komplikované finanční situaci, můžeme se individuálně domluvit na sníženém kurzovném.

 

Letní kemp pro děti od 11 do 15 let. Letos s podtitulem Do hlíny.

Před novou budovou PLATO vyrůstá zahrada. Ta nám poskytne prostor pro pozorování jejích procesů, zvířecích i rostlinných obyvatel, hub a ekosystémů, které se za pomocí současných umělců a umělkyň pokusíme zachytit prostřednictvím rozmanitých reportáží. Použijeme video, audio, text nebo fotku!

Navážeme k půdě opět vztah, který byl minulostí přetrhán? Poučíme se z přírody samotné, i z vědění permakultury, abychom nastartovali tvořivé procesy na principech, které jsou trvale udržitelné, stále se obnovující a přátelské pro mnoho druhů života?

Pozvaní/né sochaři/ky nás zasvětí do práce s hlínou i s jinými materiály a přírodovědci/kyně nás pozvou na výpravu za hranice zahrady, pomohou nám otevřít oči a poukáží na skutečnosti, které bývají nepozorným poutníkům skryté. Necháme se jimi inspirovat při tvorbě site-specific díla a po návratu zpět využijeme nabyté znalosti při výrobě obydlí pro ptáky či brouky. Zjistíme, co potřebují ke spokojenému životu a jak pojmout jejich nové příbytky osobitě a neotřele.

Na zahradě – modelu přírody – je každý aktér důležitý, ať už se jedná o dešťovou vodu, hnojící slepici, kompostující žížalu, plodící hrušeň, plíseň, houbu nebo bakterii. Spolupráce je klíčová. I my se budeme snažit ji aplikovat při společné instalaci páteční výstavy! Dovolí nám počasí uskutečnit vernisáž venku?

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR za podporu.

 
Foto: Jakub Adamec, PLATO