Raveparty:

Rave pro rodiče

Místo konání:
  1. OtvOr v Docku (Havlíčkovo nábřeží 101/28)

Program je součástí výstavy Uprchlá, našel skrýš, stále uniká.

Vstupné: 80–100–120 Kč

 

Pro všechny lidi (nejen) na rodičovské dovolené, kterým chybí noční život (bez dětí). Odreagujte se od všech starostí společně s umělkyněmi Cecilií Bengoleou a Janou Adamec Tkáčovou.

DJs:
kittylinda (Gin&Platonic)
Lednicka
Marius Konvoj

Rave je současně afterparty po tanečním workshopu pro rodiče s dětmi s Cecílií.

Navazujeme na první denní rave v Ostravě, který uspořádal kolektiv Gendertlachy.

Cecilia Bengolea (1979) pracuje s různými médii včetně performance, videa a sochařství. Používá tanec jako nástroj a médium pro radikální empatii a emoční výměnu. Její kompozice, prodchnuté symbolickými energiemi, které lze nalézt v přírodě a vztazích, se formují kolem představ o těle – individuálním i kolektivním – jako médiu. Bengolea rozvíjí širokou uměleckou tvorbu, v níž vnímá pohyb, tanec a performance jako animované sochařství. V roce 2023 je hostující pedagožkou magisterského programu Performance na Univerzitě architektury v italských Benátkách. Žije a pracuje v Paříži a Buenos Aires.

Jana Adamec Tkáčová (1990), scénografka, zabývá se edukací předškolních dětí. S manželem Jakubem tvoří pod hlavičkou Adamec family. Zajímají ji svépomocné skupiny, sdružování, spolupráce, upcycle. Má dvě děti a žije u Ostravy.

Program souvisí s projektem rezidencí, který byl podpořen těmito institucemi: Evropská unie (Next Generation EU), Národní plán obnovy, Ministerstvo kultury ČR