Workshop pro rodiny s dětmi:

Zatancujme si s našimi nejmenšími

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Program je součástí výstavy Uprchlá, našel skrýš, stále uniká.

Kapacita max. 10 dětí + rodiče

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Pro děti od 1,5 do 4 let. Společně s argentinskou umělkyní Cecilií Bengoleou si budeme hrát a tancovat tak, jak to praktikuje doma se synem.

Na playlistu bude cumbia, dancehall a reggae. Nikdo nás neuvidí, zavřeme se v kině. S účastí lektorky Jany Adamec Tkáčové.

Cecilia Bengolea (1979) pracuje s různými médii včetně performance, videa a sochařství. Používá tanec jako nástroj a médium pro radikální empatii a emoční výměnu. Její kompozice, prodchnuté symbolickými energiemi, které lze nalézt v přírodě a vztazích, se formují kolem představ o těle – individuálním i kolektivním – jako médiu. Bengolea rozvíjí širokou uměleckou tvorbu, v níž vnímá pohyb, tanec a performance jako animované sochařství. V roce 2023 je hostující pedagožkou magisterského programu Performance na Univerzitě architektury v italských Benátkách. Žije a pracuje v Paříži a Buenos Aires.

Jana Adamec Tkáčová (1990), scénografka, zabývá se edukací předškolních dětí. S manželem Jakubem tvoří pod hlavičkou Adamec family. Zajímají ji svépomocné skupiny, sdružování, spolupráce, upcycle. Má dvě děti a žije u Ostravy.