Workshop pro rodiny s dětmi:

Myko, já a chobotnice

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22
Pořádá:
Nakladatelství Baobab

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Pro děti od 6 let

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Odpadkový workshop pro děti od 6 let s ilustrátorkami Danielou Olejníkovou a Magdalenou Rutovou, které obdivují životní styl hub, chobotnic a jiných inteligentních organismů.

Co mají všichni lidé na světě společného? Odpadky. Na rozdíl od hub, chobotnic a dalších inteligentních organismů, které žijí moderním a rozumným způsobem života: ZERO WASTE!

Odpadky jsou všude. Jsou i tam, kde by opravdu být neměly. A zatím jsme my lidé nepřišli na to, co s nimi. Pojďme se podívat do knížek, nechat se inspirovat různými živočišnými druhy… a udělat si společně malinkou odpadkovou konferenci.

Workshop, který se volně se vztahuje ke knihám MYKO a Já, chobotnice, povedou ilustrátorky Daniela Olejníková a Magdalena Rutová.

Magdalena Rutová vystudovala ateliér ilustrace a grafiky na pražské UMPRUM. Je zakladatelkou a jedinou zaměstnankyní první linorytecké fotobanky Linostock. Nejraději portrétuje, kreslí a ryje, připravuje výtvarku, píše, osnuje nevýdělečné byznysplány. Je autorkou komiksových stripů o Expertovi a jeho obdivovatelích. Tajemství kariérního růstu nepravidelně zaznamenává do Deníku podnikatelky.

Daniela Olejníková je ilustrátorka a grafická designérka. Magisterský titul získala na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě, na katedře grafiky a jiných médií, proto také většina její práce vychází ze zkušeností s tradičními technikami jako linoryt a serigrafie. Nejvýznamnějšími rysy jejího výtvarného projevu zůstávají tahy stylusu, štětce nebo pera a vrstvení a přetiskování barev stejně jako jednoduché tvary kombinované se vzory a texturami.