Debata:

Po Bauhausu… debata nad vývojem lokality v příštích letech

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26
Pořádá:
Fakulta architektury VUT Brno a partneři
 

Jaký by mohl být scénář vývoje lokality po odstranění budovy bývalého Bauhausu v příštích letech? Závěrečná debata prezentující výsledky projektu studentů a studentek architektury a sociologie.

O projektu Sociology and/of Architecture:

Na případové studii ostravského bývalého hobbymarketu Bauhausu si studenti a studentky architektury vyzkoušejí spolupráci se sociology jako partnery. Počátkem mezioborové diskuse je identifikace konkrétních problémů a jejich interpretace skrze fotografie, videa a koláže. Finálním výstupem workshopu bude scénář vývoje lokality okolo PLATO, který se bude zabývat jak dlouhodobým vývojem městské čtvrti, tak aktuálními potřebami bývalých uživatelů Bauhausu.

Seminář probíhá ve spolupráci s ostravským městským ateliérem MAPPA a městskou galerií PLATO, jeho výstupy budou využity pro sestavování zadání mezinárodní urbanistické soutěže, která přinese plán pro rozvoj celého území kolem PLATO.

Organizátorky workshopů:
architektky Karin Krettková a Eva Macejková

Spolupráce:
Fakulta architektury VUT Brno, Katedra sociologie Ostravské univerzity, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity a Městský ateliér prostorového plánování a architektury MAPPA