Bestsellery a knižní novinky z knihkupectví PLATO

 

Přinášíme několik tipů na dárky z našeho knihkupectví. Stavte se, máme otevřeno denně kromě pondělka!

Bestsellery:

Chris Kraus: I Love Dick
Autobiografická zpověď americké kritičky, filmařky a spisovatelky o tom, jaké to je být ženou umělkyní a o ženském selhání a (sebe)ponížení feministky.
Tranzit, 2018, 234 Kč

Richard Hollis: Stručná historie grafického designu
Důkladná monografie je jakousi miniencyklopedií grafického designu a přehledně popisuje vývoj tohoto oboru od jeho počátků do současnosti.
Rubato, 2015, 351 Kč

Novinky:

Edith Jeřábková: Zvuky krize
Žijeme ve shlucích krizí. Ať už to někdo popírá a někdo jiný zase propaguje, krize je naše současnost. Krize je stav a Edith Jeřábková se na ni v knize dívá jako na energii, sílu, která ve střídavém modu aktivizuje a vyčerpává, motivuje a přináší úzkost.
Centrum pro současné umění, 2020, 405 Kč

Apolena Rychlíková: Budoucnost
Co je „nová levice“? Jakou má představu o budoucnosti, ať už jde o planetu, politiku, Česko, Evropu, pohyb, umění, práci, společnost či náboženství?
Idea, 2020, 315 Kč

Zuzana Augustová: Experiment jako kritika nacismu
Kniha věnovaná tvorbě Ernsta Jandla a Elfriede Jelinek, které spojuje experimentální poetika a současně téma kritiky nacismu a kritický vztah k tradici krásného umění, jehož ustálené formy ve svých dílech často přejímají, parodizují a ironizují.
NAMU, 2020, 315 Kč

Richard Müller, Tomáš Chudý: Za obrysy média. Literatura a medialita
Literatura – tak jako další umění – patří k takzvaným „starým“ či „tradičním médiím“. Pojem média byl však v literární vědě i reflexi slovesnosti po staletí zastřen či existoval v latentním stavu. Kniha odkrývá příčiny této slepé skvrny a vysvětluje aspekty dlouhého procesu mediálního sebeuvědomování literatury a literární vědy.
Karolinum, 2020, 342 Kč

Pro děti:

Jan Nejedlý: Mistr sportu skáče z dortu
Soubor novodobé lidové poezie pro děti. Rozverné průpovídky, škádlivky, říkadla, písničky, parodie či rozpočítadla vycházejí často přímo z autentického dětského humoru.
Meander, 2014, 241 Kč

Katrin Stangl: Silný jako medvěd
Říká se, že je někdo tichý jako myška, nebo jako papoušek? Může být někdo pyšný jako opice, nebo jako páv? Knížka Silný jako medvěd přináší nejmenším čtenářům odpovědi na tyto i další otázky formou hravých přirovnání ze zvířecí říše.
Meander, 2014, 241 Kč

 
Foto: Zuzana Šrámková, PLATO