Jaké konkrétní změny nás letos čekají?

 

Letošek pro nás bude přelomový. V čem konkrétně a co to znamená pro vás, návštěvníky?

  1. Přestěhujeme se a pozveme vás na „kolaudačku“. Rekonstrukce historické budovy jatek –⁠ našeho budoucího sídla –⁠ podle návrhu architekta Roberta Konieczného bude dokončena na přelomu dubna a května. V prvních květnových týdnech pak budete moci nahlédnout dovnitř i vy. Město nabídne doprovodnou výstavu prezentující vize pro rozvoj území historických jatek a společně s námi také týdenní maratón komentovaných prohlídek zrekonstruovaných prostor.

  2. První výstavu pro vás chystáme na září. Během léta vybavíme budovu interiérem podle návrhu architektky Yvette Vašourkové a začneme připravovat první výstavu v novém sídle. Budovu proto na několik týdnů uzavřeme. Zahajovací výstavu v nových prostorách otevřeme v půlce září.

  3. Navštěvovat budete stále moci i „Bauhaus“. Právě do zrekonstruované budovy jatek přesuneme své hlavní aktivity. Zůstane nám ale i bývalý hobbymarket! Vybudované zázemí knihovny, kina, zahrady nebo bistra navíc nabídneme k využití Fakultě umění Ostravské univerzity, Střední umělecké škole v Ostravě a dalším partnerským institucím.

 
Záběr stavu rekonstrukce v prosinci 2021 © Martin Polák, PLATO