První příležitost navštívit jatka. Rezervujte si místo!

 

První příležitostí, kdy se můžete podívat do zrekonstruovaných jatek, je výjimečná událost města Ostravy Nový příběh jatek. Měsíc otevřených dveří. Po dobu čtyř týdnů město zpřístupní (téměř) prázdné prostory ještě před tím, než se do nich v létě přestěhujeme. Čekají vás dvě architektonické výstavy a speciální program.

Měsíc otevřených dveří v jatkách na Porážkové ulici odstartuje slavnostním předáním stavby galerii PLATO v pondělí 16/5/2022 a diskuzí s autorem rekonstrukce Robertem Konieczným v úterý 17/5/2022.

Následovat budou komentované prohlídky s řadou osobností a víkendové prohlídky pro rodiny s dětmi nebo ranní kávu a prohlídku s primátorem. Čeká nás večer s Okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu, který poeticky zrekapituluje všechno a všechny, kterým v minulosti nebyl osud chátrající památky lhostejný. Po celý měsíc jste zváni na dvě výstavy o příběhu jatek, jejich okolí v minulosti, současnosti a budoucnosti.

Kromě výstav jsou všechny akce kapacitně limitované s nutnou rezervací předem.

Program a rezervace

Nenechejte si tento historický okamžik ujít!

 
Foto (c) Magistrát města Ostravy

Upozorňujeme:

  • Okolí jatek je momentálně ve výstavbě, která bude ukončena v září 2022. Omlouváme se za zhoršený přístup do jatek a děkujeme za pochopení.
  • Stavba jatek se nachází na ulici Porážková a ještě nemá přiděleno číslo popisné. Pro snazší orientaci si zadejte do vyhledávače PLATO Ostrava (Janáčkova 22), jatka jsou vzdálena 70 metrů.
  • Vstup do stavby je z ulice Porážková.
  • Po zpřístupnění stavby bude objekt uzavřen (s výjimkou Colours of Ostrava) do září 2022.
  • Objekt jatek je (téměř) prázdný, aby se návštěvníci mohli seznámit s čistým architektonickým řešením Roberta Konieczného. Interiér tedy ještě není vybaven nábytkem.