Let´s Goal, Girls v PLATO Bauhausu

 

Tento týden se v PLATO Bauhausu 50 studentek Střední umělecké školy v Ostravě (SUŠ) a Gymnázia Hladnov zúčastní workshopu „Let´s Goal, Girls“. Akce, kterou připravuje Televizní institut ve spolupráci s Netflixem, je neveřejná.

Workshop „Let´s Goal, Girls“ chce inspirovat a povzbudit mladé talentované ženy, aby se nebály stát se budoucností českého a slovenského filmového a televizního průmyslu a rozšiřovaly počet tvůrkyň, producentek, režisérek a scenáristek s globálním potenciálem.

Programu, který bude moderovat producentka Kamila Zlatušková, se v PLATO Bauhausu zúčastní 50 studentek zejména maturitního a předmaturitního ročníku z Gymnázia Hladnov a SUŠ. O své metody a zkušenosti ohledně ženského vyprávění a perspektivy se podělí kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková, dokumentaristka Erika Hníková a Tereza Polachová, kreativní producentka a vedoucí vývoje a výroby v HBO Europe, Česká a Slovenská republika.

Po spuštění výstavního provozu ve zrekonstruovaných jatkách tak dostává PLATO Bauhaus novou náplň – kromě zázemí pro galerii budovu využívají i další organizace.

 
Foto: Martin Polák, PLATO