Pronikáme do hodin zeměpisu a přírodopisu

 

Pustili jsme se do dalšího experimentu, který odstartoval tuto středu 7/2. Současné umělkyně a umělci vymýšlí, jakým způsobem předat učivo přírodovědných předmětů dětem dvou ostravských základních škol. A rovnou takto odučí do konce školního roku 80 hodin.

To, že se bude jednat o všechno jiné než frontální výuku, je asi jasné. O tento duchaplný průnik se postaral Magistrát města Ostravy, který nás přizval k projektu podporujícímu kreativní učení. Nabídku jsme nemohli nepřijmout.

Vybrali jsme celkem 2 základní školy, 4 třídy a 3 umělce/kyně s pedagogickými zkušenostmi. První školou je ZŠ Šalounova, kde dvě 7. třídy bude celkem 8krát učit slovenská umělkyně Monika Pascoe Mikyšková. Jako druhou školu jsme zvolili ZŠ Mitušovu, jejíž jedné 6. a jedné 7. třídy se celkem 8krát ujme umělecký tandem Anto_nie a Alex Sihelsk*. Učení se uskuteční ve třídách, v galerii i venku na naší zahradě, ale i jinde v Ostravě. Všem setkáním předchází domluva s vyučujícími na tom, co je zapotřebí dětem předat.

Dětem tak trochu závidíme, resp. přejeme jim to, a máme radost, že se i náš lektorský tým může díky projektu inspirovat.

Projekt MMO byl podpořen z Národního plánu obnovy.

 
Foto: Dominika Goralska, PLATO