Koncert:

Live: bod (包家巷) (US), Strachkvas, DJ set: Gin&Platonic, Lasák/Měchura

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné: 100–150–200 Kč

 

Současná experimentální a klubová elektronika ve spolupráci s hudební platformou Gin&Platonic.

Gin&Platonic je hudební platforma, která skrze články a podcasty pravidelně pokrývá současnou experimentální a undergroundovou scénu, přičemž letos založila label a v PLATO pokřtí svůj nový release. Živému výstupu designéra a hudebníka původem z LA vystupujícího pod jménem bod (包家巷) bude sekundovat klubový solitér Strachkvas, který v PLATO pokřtí své debutové EP, a eklektické DJ sety členů G&P. Večer otevře svými digitálními kolážemi kolaborativní projekt Lasák/Měchura z pražských kolektivů Genot Centre a Wrong.

bod (包家巷) (US) (Quantum Natives / KNIVES)
Pod tímto jménem se ukrývá designér a producent původem z LA, Nicholas Zhu. V jeho neuvěřitelných, kolážovitých kompozicích přecházejí noiseové pasáže plynule do extrémního metalu, aby záhy vyústily v neo-futuristické balady doplněné auto-tune vokálem a lo-fi samply. Po letošním albu u ceněného labelu Quantum Natives a mixtapeu na KNIVES (sub-labelu Planet MU), můžeme Boda definitivně počítat mezi nejzajímavější hudebníky dneška. Pozornost si pak zaslouží i jeho vizuální tvorba nebo projekt The Museum of Virtual Art (MoVA).
https://soundcloud.com/baojiaxiang

Strachkvas
Ostravský hudební a vizuální solitér Strachkvas se vyhrál během zběsilých DJ setů, které často končívaly až s východem slunce. Poslední dobou ale začal vystupovat live a dokazuje, že zatímco v klubu trhal svými selekcemi parkety, doma poctivě piloval svůj originální sound. V PLATO vystoupí se zbrusu novým materiálem na pomezí klubové dekonstrukce, post-IDM a herního soundtracku.
https://soundcloud.com/strachkvas

Gin&Platonic
Platforma, která skrze články a podcasty pravidelně pokrývá současnou experimentální a undergroundovou hudbu, letos založila label a vyslala do světa několik releasů. Jejich eklektické DJ sety přelétají od popových editů přes klubovou avantgardu až po gabber a doplní živá vystoupení.
https://soundcloud.com/ginandplatonic

Lasák/Měchura (Genot Centre / Wrong)
Nově vzniklý projekt dvou představitelů výrazných pražských kolektivů Genot Centre a Wrong, v rámci nějž jsou živě vytvářeny abstraktní „haunting“ koláže. Mezi post-ambientem a digitální avantgardou, mezi Philipem Jeckem a Caretakerem.
https://soundcloud.com/wrongprague