Koncert:

Prostorová disonance #2 / Ensemble Mosaik

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 60–80–100 Kč

 

Současná vážná hudba. Berlínský Ensemble Mosaik jako příklad toho nejzajímavějšího z německé hudební scény. Elektroakustický dialog s prostorem bývalého hobbymarketu.

Druhý koncert z letošního cyklu ve výběru polského hudebního kritika Daniela Brożka představí pětici mladých skladatelů působících v Berlíně: Joanna Bailie (GB), Kaj Duncan David (DK), Rama Gottfried (USA), Sarah Nemtsov (D) a Johan Svensson (SWE).

Program:

Joanna Bailie: Trains (2014)
pro violoncello a nahrávku

Kaj Duncan David: Loops and atmospheres (2017)
pro housle, klávesy a světla

Rama Gottfried: prototype 1, 2011 (2011/2015)
pro violoncello, perkuse a elektroniku

Johan Svensson: Down (2012)
pro housle a elektroniku

Sarah Nemtsov: White eyes erased (2014/2015)
pro klávesy a perkuse

Hrají: Ensemble Mosaik
Chatschatur Kanajan, housle
Mathis Mayr, violoncello
Roland Neffe, perkuse/bicí
Ernst Surberg, klávesy

Ensemble Mosaik, založený v roce 1997, patří mezi nejzajímavější nezávislé soubory současné hudby v Německu. Jeho specializovaný repertoár zahrnuje většinou kompozice zkomponované souboru na míru. Ensemble Mozaik se zajímá o směry, které rozšiřují novou hudbu například o konceptuální umění, performance, hudební divadlo, digitální média či post-internet.

Daniel Brożek je významný polský hudební kritik, redaktor magazínu o soudobé hudbě Glissando a autor blogu Canti Illuminati. Je jedním z kurátorů wroclawského festivalu Survival Art Review. Spolupracuje s výzkumným studiem v oblasti soundartu na univerzitě ve Wroclawi. Pod hlavičkou Czarny Latawiec vydává svá hudební alba, vytváří instalace a soundtracky pro divadelní představení. Žije a pracuje ve Wroclawi.

Projekt byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti. Děkujeme!