Komunitní večer:

Rozlučme se s rokem Psa a rozezvučme PLATO do roku Vepře

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučené vstupné 30 Kč

Nevlastníte-li tibetskou mísu, je možno ji zapůjčit za 50 Kč oproti rezervaci na info@plato-ostrava.cz.

Vedou Dagmar Podrazová a Helena Břusková.

 

Rozezvučme společně prostory PLATO tradičními tibetskými mísami a vyzkoušejme si, jak 5.000 m2 zní na různých místech.

Pojďme se rozloučit s rokem Psa společnou hrou na tibetské mísy, a přivítejme tak rok Vepře. Rok Vepře začíná 5. února – stejně jako tibetský Losar. Elementem roku Vepře je, jako předešlý rok, země. Zemitý Vepř je symbolem umělce, ale i mága a přináší bohatství a hojnost. Rok Psa přinesl PLATO kavárnu Dominiky Olszowy, jež se jím inspirovala. Uvidíme tedy, co PLATO přinese rok Vepře.

Jak se na večer připravit:
S sebou si přineste tibetskou mísu, a pokud ji nevlastníte, budete mít možnost jejího zapůjčení na místě oproti předchozí rezervaci (počet mís omezen). Můžete i jen poslouchat.

Na začátku setkání se uskuteční krátké představení tibetských mís a techniky hry, ale můžete (potichu) přicházet i průběžně.

Dagmar Podrazová absolvovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a Pražská vysoká škola psychosociálních studií v Praze. Má za sebou muzikoterapeutický výcvik v Olomouci, pracuje jako sociální pracovnice v MENS SANA, z.ú., kde provozuje muzikoterapii pro lidi s duševním a kognitivním omezením.

Helena Břusková vystudovala biotechnologii rostlin na Mendelově univerzitě v Brně a Vyšší odbornou školu sociální Ostrava. Je lektorkou dalšího vzdělávání v oblasti trénování paměti a mozkového joggingu. Absolvovala několik sebezkušenostních muzikoterapeutických kurzů. Spolupracuje na řadě hudebně-terapeutických workshopů.