Prezentace:

Julia Gryboś a Barbora Zentková: Projekty z let 2015–2019

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučené vstupné 30 Kč

Akce se vztahuje k Dočasným strukturám 1 (prodejna).

 

Polsko-slovenské umělecké duo, Julia Gryboś a Barbora Zentková, které se podílelo na intervenci Dynastie (prodejna PLATO), představí svou tvorbu z posledních let.

„Brněnské umělkyně Julia Gryboś a Barbora Zentková ve svých audiovizuální environmentech využívají součinnosti obrazu a hudby k intenzivnějšímu prožívání místa a času. Na podzim loňského roku se staly laureátkami Ceny Oskára Čepana. Malou pozornost ke skutečnosti, že slovenskou obdobou Ceny Jindřicha Chalupeckého byly oceněny již podruhé v řadě osobnosti z české výtvarné scény, nelze přisuzovat ani tak faktické vzdálenosti z Bratislavy do Prahy, jako spíše mentální sebestřednosti domácího mediálního prostoru…“ Jiří Ptáček pro Art+Antiques, únor / 2017 [celý text]

Julia Gryboś (1988, Opole, PL) & Barbora Zentková (1986, Martin, SK) jsou absolventky Ateliéru malby II na FaVU v Brně, kde pokračují v doktorském studiu. Jsou držitelkami ceny Oskára Čepana (2016). Pracují jako umělecké duo a jejich společný zájem se vyvinul od média malby ke sdílenému zájmu o soustředěnou práci s prostorem. Žijí a pracují v Brně.

Julia Gryboś & Barbora Zentková