Konzultace s kurátorkou:

Konzultace se Zuzanou Jakalovou

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Délka konzultace: 45 minut

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Jste umělec, nebo studujete uměleckou školu? Máte zájem o individuální konzultace s kurátorem?

V rámci konzultací s kurátory, které pravidelně zařazujeme do nabídky PLATO, jsme tentokrát pozvali Zuzanu Jakalovou (Display, MeetFactory, Prádelna Bohnice).

Jak se na konzultaci připravit: domluvte si s námi termín a čas, přineste ukázky své práce (v notebooku nebo vytištěné portfolio; pokud byste jej přinesli na USB, dejte nám vědět min. den předem); konzultace probíhají v PLATO Café.

Zuzana Jakalová (1986, Bratislava) vystudovala Fakultu humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze a Teorii interaktivních médií na Masarykově univerzitě v Brně. Absolvovala stáž na Akademii der Bildenden Künste ve Vídni. V současné době je doktorandkou na Filozofické fakultě VUT v Brně. Byla rezidentkou v MuseumsQuartier ve Vídni a v Triangle Arts Foundation v NYC. Od roku 2016 kurátorkou v Display – Sdružení pro výzkum a kolektivní praxi v Praze (spolu se Zbyňkem Baladránem). Předtím působila v Praze jako kurátorka v MeetFactory a Prádelně Bohnice, galerii v psychiatrické léčebně. Ve své kurátorské práci se zabývá otázkami selhání, neúspěchu a rozpaků. V současnosti zkoumá témata týkající se pečovatelských praktik, emoční práce, zdravotní péče a postižení. Je spoluautorkou koncepce Ceny Věry Jirousové pro mladé a etablované kritiky umění.