Workshop pro rodiny vedený umělcem:

Liborova dílna

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Doporučené vstupné 30 Kč

Pro děti od 5 let

Workshop vede: Libor Novotný

Dílna se vztahuje k Dočasným strukturám 2 (zahrada)

 

Nahlédneme do dílny Libora Novotného! Tento umělec se věnuje kresbě, tvorbě objektů, audiovizuálním instalacím, intervencím do veřejného prostoru a učí. Tentokrát se bude věnovat vám.

Zahrada PLATO je svérázným ekosystémem, ve kterém se prolíná několik vrstev. Od geologické minulosti, přes průmyslovou současnost až po náznaky neblahé budoucnosti.

Pokusme se o rozbor jednotlivých nánosů, které zahradu tvoří, a přenesme je na obraz. Z objevených vrstev půdy využijeme nalezené kousky a zlomky—ať už budou přírodní, technické, nebo zcela neurčitelné - a ty se pokusíme utřídit a výtvarnými prostředky z nich stvoříme nový celek. Ten v sobě bude stále obsahovat vše, co jsme nalezli, tedy příběh zahrady galerie PLATO.

Společně budeme tvořit vrstvený obraz na papíře, kdo však bude mít zájem, může si na workshopu ozdobit vlastní kus oděvu. Bílá trička s sebou!

Libor Novotný je absolvent Fakulty umění OU a Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. V současné době na Fakultě umění působí jako asistent Ateliéru kresby Josefa Daňka. Již během studií se vyprofiloval jako autor intervencí do veřejného prostoru. Libor Novotný je spoluorganizátor ostravského festivalu umění ve veřejném prostoru Kukačka.