Prezentace:

Artist Talk s umělkyněmi Dočasných struktur 5

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučené vstupné 30 Kč

Artist talk se váže k výstavě Dočasné struktury 5

 

Umělkyně Dočasných struktur 5 (kino, infopoint) Zuza Golińska (PL) a Stéphanie Lagarde (FR) představují své intervence pro PLATO a krátce prezentují svou tvorbu.

Prostor pro denní snění a večerní filmové projekce je odpovědí polské umělkyně Zuzy Golińské na otázku, jak může vypadat a fungovat kino v galerii. Francouzská umělkyně Stéphanie Lagarde nám pak pomohla se zprostředkováním různých typů informací o tom, co PLATO nabízí. Její intervence v podobě zázemí návštěvnického servisu je prvním místem v budově bývalého Bauhausu, kde se diváci setkají s uměleckým dílem jako funkční strukturou.

Zuza Golińska (*1990, Gdaňsk, Polsko) absolvovala Ateliér prostorových aktivit Mirosława Bałky na Akademii výtvarných umění ve Varšavě. Vytváří instalace a site-specific projekty, které často zkoumají koncepty sociálních struktur a prostoru. Své práce prezentovala v Muzeu moderního umění ve Varšavě, v Národní galerii Zachęta ve Varšavě, v Nadaci Delfina v Londýně nebo v Národní galerii v Praze. V letech 2015-2018 působila jako asistentka v Ateliéru prostorových aktivit pod vedením Mirosława Bałky. V současné době je rezidentkou Nadaci Delfina v Londýně. Žije a pracuje ve Varšavě.

Stéphanie Lagarde (*1982, Toulouse, Francie) absolvovala École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs v Paříži a postgraduální rezidenci Jan van Eyck Academie v Maastrichtu. Ve své práci se kontinuálně zabývá tématy zachování kulturního dědictví v široké škále jeho aspektů od konzervace po manipulaci dat. Prostřednictvím propracované choreografie vícekanálových videí a sochařských prvků vytváří kompaktní instalace. Žije a pracuje v Paříži.