Workshop pro rodiny vedený umělci:

Dětské hry: Lehni, zakřič, skoč nebo uteč!

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Doporučené vstupné 30 Kč

Pro děti od 5 let

Workshop vede: Dominika Dobiášová a Jakub Mynář

Dílna se vztahuje k výstavě Dočasné struktury (šatna)

 

Chcete se stát nesmrtelnou osobností tak jako známé tváře na obrazech starých mistrů? Lektoři rodinné dílny Dominika Dobiášová a Jakub Mynář vědí, jak na to.

O čem se bavili Napoleon I. s Františkem II.? Jaký byl učitel anatomie Dr. Nicolaes Tulp? Praskliny na obrazech starých mistrů se stále zvětšují a hrozí, že se brzy rozpadnou. Pokud se chcete stát nesmrtelnou osobností, tak jako známé tváře, pokusme se společně oživit obrazy starých mistrů. Vytvořme si masky a kostýmy a zapózujme znovu v podobě živých soch malířům jako byl Poussin, Delacroix nebo snad Picasso… Možná tím zachráníme historii.

Dominika Dobiášová je studentkou 3. ročníku ateliéru Kresby ostravské Fakulty umění. Ve svých malbách se zabývá vztahem fyzického i mentálního těla k prostředí, ve kterém existuje.

Jakub Mynář absolvoval ateliér grafického designu Text Forma Funkce ostravské Fakulty umění. Pod pseudonymem Jim Krutor vytváří audio-stopy nacházející se mezi klubovou hudbou a soundtrackem. Zkoumá role, prostředí a přirozené hybné síly hudebních událostí.