Workshop s umělcem:

Spolu nebo sami?

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučujeme rezervaci na info@plato-ostrava.cz

Doporučené vstupné 30 Kč

Pro dospělé a dospívající (12+)

Workshop vede: Tobias Putrih

Dílna se vztahuje k výstavě Dočasné struktury 4 (dekor).

 

Jak funguje kolektivní spolupráce? Jaké jsou její klady a zápory? Slovinský umělec Tobias Putrih, aktuálně vystavující v PLATO velkoformátovou „skládačku“, připravil na naši objednávku speciální workshop.

Tobias Putrih je autorem interaktivní velké mobilní prostorové struktury Mudam Studio, vystavené v PLATO v rámci sbírky Deutsche Telekom. Jedná se o 1000 částí z překližky, které můžou návštěvníci seskládat dle vlastního uvážení. Workshop je zaměřený na kolektivní spolupráci, její klady i zápory, a také během něj budete moci zjistit, jak Putrih přemýšlí o své tvorbě.

Slovinský umělec Tobias Putrih je známý svou prací s běžnými materiály, jako jsou lepenka, polystyrén a překližka, aby dosáhl pestré škály křehkých struktur od malých modulárních děl až po obří instalace nebo prostředí kina. Snaží se posouvat limity a stavět struktury, které přesahují a vyvolávají dojem, že se zhroutí.

Tobias Putrih působí v Cambridge a Ljubljaně. Je absolventem akademie v Ljubljani a Düsseldorfu. V roce 202 získal cenu nadace Vordemberge-Gildewart. Samostatně vystavuje po celém světě.

Jeho dílo je součástí sbírek v těchto institucích: Centre Pompidou, Musée National d ́Art Moderne, Paris; Musée d’art Moderne Grand-Duc Jean, Luxembourg; Museu d’art Contemporani de Barcelona; Museum of Modern Art, New York; Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam; Fondazione Prada, Milan.

Interaktivní webová prezentace tvůrce:
Tobias Putrih