Seznamka:

Pro rodiče s dětmi / host Kateřina Olivová

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Seznamka je nový pravidelný formát, který tentokrát poprvé věnujeme rodičům s dětmi. Dopolednem provede matka, umělkyně a zakladatelka Kojící guerilly Kateřina Olivová.

Seznamka pro rodiče s dětmi je příležitostí setkat se, vzájemně se podpořit, sdílet čas, nápady, radosti i strasti a předat si zkušenosti. Ve veřejném, inspirujícím, aktivizujícím a zároveň bezpečném prostoru galerie. Společně se snažíme vytvořit komunitu rodičů s dětmi s podobnými zájmy. Prvním hostem je osobitá umělkyně a statečná bojovnice za přirozené a dlouhodobé kojení Kateřina Olivová.

Galerie má bezbariérový vstup, přebalovací pult, koberec na hraní, relaxační prostor.

Kateřina Olivová (*1984) je umělkyně, performerka, kurátorka, laktační poradkyně a matka. Absolvovala Ateliér tělového designu (pod vedením Jany Prekové a poté Lenky Klodové) na FaVU VUTv Brně a v současnosti pracuje na svém doktorském výzkumu na téma Umění a mateřství (také u Lenky Klodové). Čerstvě vede Ateliér nových médií 2 na AVU v Praze. Věnuje se tématům tělesnosti, sexuality, feminismu, emocí a vztahů, mateřství či kojení. Pracuje hlavně v médiu performance, někdy ve spojení s videem nebo fotografií. Založila Kojící guerillu, aktivistickou skupinu propagující kojení, a společně s Darinou Alster Mothers Artlovers, podpůrnou skupinu pro matky umělkyně. Je jednou z kurátorek a kurátorů Galerie Umakart, bienálně pořádá performance festival VYTVRZENÍ, založila a kurátorovala galerii Krása a další výstavní projekty. Žije a pracuje v Brně a v Praze.