Kino-pátek:

Srdce lásky (Polsko, 2017)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

V polském znění s českými titulky, 78 min

Akce se vztahuje k výstavě Dočasné struktury 5 (kino).

Vstup na projekce je součástí vstupného do galerie.

 

Umělci to nemají lehké. Nebo si to o sobě minimálně myslí. Film Lukasze Rondudy inspirovaný životy a tvorbou dvou současných polských umělců Wojciecha Bąkowského a Zuzanny Bartoszekové.

Umělci to opravdu nemají lehké. A co teprve, když spolu dva umělci sdílejí nejen umělecké aktivity, ale i vztah? Právě o tomto nelehkém údělu pojednává komorní romance Srdce lásky, jejímiž ústředními aktéry jsou dvě rozervané duše. Ty se zakládají na skutečných charakterech současných polských umělců – grafika, animátora, performera a hudebníka Wojciecha Bąkowského a o čtrnáct let mladší kreslířky, básnířky a tanečnice Zuzanny Bartoszekové (oba se mj. účastnili výstavy v PLATO).

Ať už záměrně, či vinou nemoci, on i ona jsou holohlaví a tím jejich podobnost nekončí – do značné míry totiž připomínají dvě pohlaví jednoho člověka. Jejich láska má mnoho společného s narcismem. Touha po dokonalosti a důležitosti sebe sama převyšuje schopnost milovat druhého v jeho jedinečnosti, čímž se umělci dostávají do začarovaného kruhu životního zmatku a trýzně. (Letní filmová škola)

Serce miłości

Drama / Romantický
Režie: Lukasz Ronduda
Scénář: Robert Bolesto
Kamera: Lukasz Gutt
Hudba: Wojciech Bąkowski
Hrají: Justyna Wasilewska, Jacek Poniedziałek a další