Koncert a prezentace:

Jonáš Gruska: Terénní nahrávky, polymetrické kompozice a LOM

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Od skladeb o netopýrech přes polymetrický imaginární folklór až k podvodním kulturám. Představení tvorby Jonáše Gruska a bratislavského vydavatelství a prostoru LOM.

Jonáš Gruska se dlouhodobě věnuje terénnímu nahrávání a experimentální hudbě. V rámci prezentace vlastní tvorby a vydavatelství LOM představí kromě svých nahrávek a kompozic také výstupy workshopu „Úvod do terénního nahrávání zvuku a fenoménu ASMR“. [ASMR – „měkké“, uklidňující zvuky; český překlad samostatná smyslově-meridiánová reakce]

Jonáš Gruska je slovenský zvukový umělec, aktivní propagátor terénního nahrávání a experimentální hudebník. Je zakladatel značky LOM, která se zaměřuje na výrobu exkluzivních audio zařízení, vydávání alb, ale i na pořádání field recording workshopů, výstav a nehlučných koncertů. Od loňského roku má LOM také svůj vlastní prostor – zvukovou laboratoř v Bratislavě. Studoval na Institutu sonologie v Haagu a Hudební akademii v Krakově.

Součást Školy myšlení a festivalu re:bauhaus ke 100. výročí založení školy Bauhaus. Festival inicioval Goethe-Institut Prag. Školu myšlení podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

 
Jonáš Gruska: Terénní nahrávky, polymetrické kompozice a LOM
foto: Zuzana Šrámková