Koncert:

gin&PLATOnic: Ursula Sereghy (CZ) / Evil Medvěd (SCO/CZ) / ehh hahah (PL)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 100–120–150 Kč

 

Zahájení nové hudební série ve spolupráci s kolektivem Gin&Platonic. První díl představí výrazné umělkyně a umělce ze současné, převážné abstraktní elektronické scény.

Během večera vystoupí jeden z nejzajímavějších objevů poslední doby nejen u nás – Ursula Sereghy spjatá s prostorem Synth Library. V PLATO Ursula zároveň pokřtí své debutové album ‚OK Box‘, které vychází v srpnu u labelu Gin&Platonic. Jako host vystoupí v Praze žijící talent z Glasgow Evil Medvěd a skrytý klenot polského experimentálního podhoubí ehh hahah, který v Česku zahraje vůbec poprvé.

• Ursula Sereghy
Milovnice dechových nástrojů a producentka spjatá s pražským prostorem Synth Library. Její tekuté kompozice, protkané mikroskopickými samply, field recordings a předivem digitálně zmutovaných dechů a mizejících beatů, posluchače dostanou do stavu blaženého neklidu. Debutové album ‚OK Box‘, jehož konceptem je odhalování skrytých, zejména emocionálních infrastruktur, vychází u Gin&Platonic.
soundcloud

• Evil Medvěd
V Praze žijící talent z Glasgow, jehož abstraktní, nepolapitelné tracky, kombinující mimo jiné moduláry s prvky grimeu, způsobily na zdejší klubové scéně menší zemětřesení. Nadšených ohlasů se dočkalo také EP ‚Fictionkin‘ u labelu Red for Colourblind. Živé sety Evil Medvěd jsou nabité energií, chaotické a spletité, ale nepostrádají hravost a osobní rozměr.
soundcloud
bandcamp

• ehh hahah
Enfant terrible polského undergroundu rozkročený mezi post-ambientem, generativní hudbou a bubblegum bass. Tvořit hudbu začal v roce 2012, kdy psal bezsmyslné partitury v programu MuseScore, o rok později začal s produkcí v Abletonu. V Galerii Plato představí tento záhadný internetový umělec melodičtější stránku své svobodné tvorby.
soundcloud
bandcamp

• Gin&Platonic
Čtyřčlenný ostravsko-pražský hudební kolektiv, pokrývající od roku 2016 současnou experimentální scénu, se z blogových začátků vyvinul v jeden z nejprogresivnějších labelů v ČR a vydává hudbu z celého světa – od Japonska přes Ukrajinu až po americký severozápad. Mimo vydavatelství se věnují pořádání noční klubové série Platonic, dramaturgii festivalu Bukolika, nebo právě kolaboracím s galerií PLATO. Prostřednictvím své pravidelné rádiové show na platformě Ma3azef navíc představují další zajímavá jména na scéně.
soundcloud
bandcamp

Koncertní cyklus PLATO podpořilo Ministerstvo kultury ČR.