Koncert:

gin&PLATOnic: Lutto Lento (PL) • QOW (EG/CZ)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 100–120–150 Kč

 

Třetí pokračování hudební série nabídne respektovaného polského producenta Lutto Lenta a egyptského elektronického experimentátora QOW.

• Lutto Lento
Oslavovaný varšavský umělec, producent a spoluzakladatel labelu DUNNO Recordings. Ve své tvorbě se inspiruje jak poválečnou avantgardou a hudbou domorodých Američanů, tak dancehallem či nekonvenční klubovou elektronikou. Na loňském albu LEGENDO pak přetvořil pro něj typické hutné bassy a ponurý dub ve zvláštní, jakoby lidovou hudbu z jiného světa. Lutto Lento na nahrávce kombinuje smyčcové nástroje, téměř hororové syntezátory, ironicky zlověstný zvukový design i živé bicí. Právě album LEGENDO představí v doprovodu bubeníka v PLATO Ostrava.
bandcamp
soundcloud

• QOW
Audiovizuální umělec a výtvarník z Káhiry v současné době usazený v Praze. Na kontě má několik soundtracků pro reklamy a krátké filmy, vizuály vytvořil mimo jiné pro spřízněné umělce z egyptské experimentální scény – ZULI nebo Msylma. Vřele přijaté debutové album Dawafer vydal u kazetového labelu Genot Centre a kromě nervních beatů a melodií na něm v dokonalé symbióze koexistují útržky egyptského popu s field recordings rozhovorů z taxíku. Výsledkem je hypnotický emotivní zvuk, který nemá problém narovnat svět uklidňujícím tanečním beatem.
bandcamp
web

• Gin&Platonic
Čtyřčlenný ostravsko-pražský hudební kolektiv, pokrývající od roku 2016 současnou experimentální scénu, se z blogových začátků vyvinul v jeden z nejprogresivnějších labelů v ČR a vydává hudbu z celého světa – od Japonska přes Ukrajinu až po americký severozápad. Mimo vydavatelství se věnují dramaturgii festivalu Bukolika, nebo právě kolaboracím s galerií PLATO. Prostřednictvím své pravidelné rádiové show na platformě Ma3azef navíc představují další zajímavá jména na scéně.
bandcamp
soundcloud

Ve spolupráci s platformou Gin&Platonic.

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.