Koncert:

Prostorová disonance #5: Burkhard Beins

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 60–80–100 Kč

 

Německý skladatel Burkhard Beins a jeho site specifická zvuková instalace POR doplněná multikanálovou difúzí amplifikovaných bicích.

Burkhard Beins jako skladatel/interpret působící v oblasti experimentální hudby a zvukového umění je známý tím, že používá bicí nástroje v kombinaci s vybranými zvukovými objekty. Kromě toho pracuje s živou elektronikou/analogovými syntetizéry, hraje na basovou kytaru a vytvořil několik zvukových instalací. Od konce 80. let 20 stol. vystupuje po celé Evropě, Americe, Austrálii a Asii (LMC Festival, Darmstadt, Musiktage Donaueschingen, HCMF Huddersfield, Kid Ailack Music Hall Tokio, Wien Modern, MoMA New York nebo Maerzmusik Berlín). Žije v Berlíně.

POR je oceňovaná hudební kompozice/instalace, která zazněla v Berlíně, Londýně, Palermě, Bruselu nebo Bologni. Pro cyklus Prostorová disonance ji vybral její kurátor Daniel Brożek, který koncert zároveň uvede.

Daniel Brożek je polský hudební kritik, redaktor magazínu o soudobé hudbě Glissando a autor blogu Canti Illuminati. Je jedním z kurátorů wroclawského festivalu Survival Art Review. Spolupracuje s výzkumným studiem v oblasti soundartu na univerzitě ve Wroclawi. Pod hlavičkou Czarny Latawiec vydává svá hudební alba, vytváří instalace a soundtracky pro divadelní představení. Žije a pracuje ve Wroclawi.

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR, Moravskoslezskému kraji a Česko-německému fondu budoucnosti za podporu.