Koncert a snídaně:

S rozbřeskem: Antonina Nowacka (PL) • Misty Picture (CZ/BE)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

S sebou teplé oblečení.

V ceně je káva a croissant.

Vstupné 100–120–150 Kč

 

Východ slunce na zahradě a živé sety experimentální hudebnice Antoniny Nowacke a post-ambientního dua Misty Picture. Ve spolupráci s kolektivem Gin&Platonic.

• Antonina Nowacka
Audiovizuální umělkyně, polovina temného industriálního dua WIDT a členka enigmatického projektu Mentos Gulgendo. Její sólová tvorba se zaměřuje výhradně na propojení hlasu s duševními stavy, schopnost komunikovat beze slov a řečový aparát jako takový. Toto zaměření ji dovedlo k šestiměsíčnímu studiu tradiční hudby v Indonésii, kde také navštívila jeskyni Seplawan. Ozvěny jeskyně a hodiny strávené v závratné tmě daly vzniknout řadě vokálních motivů bez doprovodu – sténání, zpěvy, hučení a výkřiky beze slov se setkaly s miliony let starými fasádami kamenných zdí. Tuto zkušenost poté Antonina zužitkovala v obdobných zvukových podmínkách polské pevnosti Modlin, čímž vzniklo oceňované album Lamunan (indonéské slovo pro „snění“ nebo „fantazii“). Volně plynoucí kompozice Antoniny posluchače přenesou mimo prostor a čas.
bandcamp

• Misty Picture
Společný hudební projekt Barbory Dehaen Polcerové (Enchanted Lands) a Wima Dehaena (Benelux Energy, Mango Object), který prozkoumává přitažlivé aspekty soundfontů a digitálního prostředí. Jejich debutová deska ‚Lens Blossom‘ vyšla loni u legendárního kazetového labelu Pointless Geometry. Toto album je ódou na point-and-click adventury z počátku 90. let a jejich následovníky. Utopický hypertext, teleportace do tajemných světů nebo například na nezávislé ideální prostory. Nostalgie přetavená ve futuristický zvuk s téměř léčivými účinky.
bandcamp

Ve spolupráci s kolektivem Gin&Platonic.

Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a Moravskoslezskému kraji za podporu.