Workshop pro rodiny s dětmi:

batoPLATO

  • obsazeno
  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Kapacita 10 dětí (1,5–3,5 let)

Délka 50 minut

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Společný zážitkový workshop pro děti ve věku 1,5–3,5 let a jejich rodiče pod vedením Hany a Tomáše Volkmerových.

BatoPLATO je aktivním setkáním s výtvarným uměním, kterým budou děti provázet dvě loutkové postavy Slečna Tečka a Pan Bod. Ti už se zase těší, jak budou moci s dětmi malovat na obrovskou bílou kreslící plochu, různými druhy štětců a válečků, lepit barevné lepicí pásky a tisknout velkými molitanovými razítky. Připraveny budou netoxické barvy a možnost jejich smělého míchání. Malovat můžeme i ručičkama a nožičkama. Společnou tvorbu uzavře malá vernisáž výtvorů dětí.

Celá aktivita se skládá z části seznamovací, pohybové, instruktážní, výtvarné a relaxačně povídací. Inspirací pro autory workshopu je především prostor PLATO s 5.000 m2. Přijďte s dětmi soustředěně a v klidu tvořit a využijte příležitosti se vzájemně setkat, možná i poznat.

Hana Volkmerová je lektorka umělecko-vzdělávacích programů a výtvarných dílen a členka dramaturgické rady pro mezinárodní loutkářský festival Spectaculo interesse v Divadle loutek Ostrava, v současné době na mateřské dovolené. Dramaturgicky spolupracovala s několika režiséry především na inscenacích pro děti a mládež, je autorkou několika scénářů pro loutková divadla. V roce 2005 založila spolek Theatr ludem, který nabízí dramadílny pro školy a školská zařízení v celém Moravskoslezském kraji.

Tomáš Volkmer je výtvarník, scénograf a grafik spolupracující s Divadlem loutek Ostrava již více jak dvě desetiletí. Je podepsán pod řadu scénografií k inscenacím pro děti především v loutkových divadlech u nás, na Slovensku, v Polsku a také v Německu. V Divadle loutek Ostrava ve spolupráci se svou manželkou vytvořil projekt prvního setkání s divadlem Bato a Lato pro děti ve věku od roku do dvou let a jejich rodiče.