Workshop pro rodiny s dětmi:

Dobuduj a poznej město

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Pro děti od 5 let a jejich rodiče

Kapacita: 20 účastníků

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Jaké je naše město? A jaké by mohlo být? Vytvoříme si velký model části našeho města a zaplníme jeho proluky. Nedělní workshop pro děti od 5 let s architektkou Laurou Doležalovou.

Přijďte si zahrát na urbanisty, starostky, občany a developerky. Na workshopu se zaměříme na blízké okolí budovy bývalých jatek. Co mají společného? Jaké město vytvářejí? Z kartonových výstavních panelů si společně vytvoříme model tohoto místa a pomocí her si ukážeme, jak by okolí tohoto místa mohlo v budoucnu vypadat.

Workshop vzniká ve spolupráci s historikem architektury a umění Jakubem Potůčkem, kurátorem výstavy Reaktivace: Městská jatka a jejich okolí.

Laura Doležalová je architektka působící v Ostravě. Při studiu na univerzitě KU Leuven v belgickém Bruselu se jejím hlavním zájem stala udržitelná architektura a urbanismus. Ve své architektonické praxi se věnuje výzkumu a aplikování metod participace při plánování měst. Dlouhodobě se zabývá vzděláváním dětí a mládeže v oblastech současného umění, architektury a urbanismu.