Kino-čtvrtek:

Genesis (CAN, 2018)

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

130 min

Film je v původním znění francouzsky s českými titulky.

Vstup na projekce je součástí vstupného do galerie, což znamená:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Drama kanadského režiséra Philippe Lesageho jako ohromující studie opětované i neopětované adolescentní lásky. Kurátorský výběr filmového kritika Antonína Tesaře.

V soukromé chlapecké škole se šestnáctiletý Guillaume tajně zamiluje do svého nejlepšího kamaráda. Jeho osmnáctiletá sestra Charlotte je zaskočena svým přítelem, který ji navrhuje, aby měli otevřený vztah. Na letním prázdninovém táboře najde dvanáctiletý Félix zalíbení v Béatrice. Všechno se mění.

Režisér Philippe Lesage ve svém komplexním a mimořádně emotivním filmu využívá netradiční strukturu, aby zachytil traumata dospívání a prvních lásek. Nelineární vyprávění následuje tři vzájemně propojené zkušenosti protkané tragédií a kosmickými náhodami. Intimní, tiše transgresivní a znepokojující portrét adolescentní touhy. (Artcam Films)

Drama

Režie: Philippe Lesage
Scénář: Philippe Lesage
Kamera: Nicolas Canniccioni
Hrají: Noée Abita, Paul Ahmarani, Brett Dier, Pier-Luc Funk, Mylène MacKay, Théodore Pellerin, Émilie Bierre, Étienne Galloy a další
Produkce: Galilé Marion-Gauvin
Střih: Mathieu Bouchard-Malo
Kostýmy: Caroline Bodson

Filmový publicista Antonín Tesař, dramaturg projekcí k výstavě Optimalizované bajky o dobrém životě, vystudoval filozofii a filmová studia na FF UK. Přispívá do časopisu Cinepur nebo na Radio Wave. Je jedním z dramaturgů Festivalu otrlého diváka.