Koncert:

gin&PLATOnic: Forces / Atte Elias Kantonen / Natálie Pleváková

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26
  2. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Dveře 19 h

Koncert 19.30 h

120 –150–180 Kč
Vstupenky pouze na místě

 

Další díl hudební série představí dvě výrazná jména finské experimentální scény: Forces a Atte Elias Kantonen. Večer otevře zvuková umělkyně Natálie Pleváková.

Joonas Siren aka Forces využívá různé techniky živého kódování a procesingu k vytváření neustále mutujících rytmů a ostrých digitálních textur. Atte Elias Kantonen ve své tvorbě zkoumá možnosti elastické syntézy a extrémně procesovaného zvuku; výsledkem jsou post-ambientní tracky s nadpozemským zvukovým designem. Večer otevře v Praze usazená zvuková umělkyně Natálie Pleváková, jejíž tvorba balancuje na hraně zdánlivého chaosu a precizní kompozice.

Pořádá PLATO a kolektiv Gin&Platonic.

Forces (Infinite Machine, Genot Centre)
Helsinský interdisciplinární umělec Joonas Siren využívá SuperCollider (platforma pro syntézu zvuku a algoritmickou kompozici) k vytváření chaotických digitálních textur a divokých rytmů. Jeho hudba vyšla na labelech Infinite Machine, Gin&Platonic, Genot Centre nebo Bio Future Laboratory. Do svých setů ji zařadil například Aphex Twin.
bandcamp ᐅ https://ffforces.bandcamp.com/
web ᐅ https://joonassiren.fi/

Atte Elias Kantonen (Soda Gong, Mappa)
Zvukový umělec a skladatel z Helsinek působící převážně v oblasti experimentální hudby a současného scénického umění. O jeho emotivní futuristické tvorbě napsal Boomkat, že je „zvukovým ekvivalentem ochutnávání duhy na LSD“. Velmi ceněná jsou jeho alba na labelech Mappa a Soda Gong.
bandcamp ᐅ https://atteeliaskantonen.bandcamp.com/
web ᐅ https://attekantonen.xyz/

Natálie Pleváková
Hudební skladatelka, zvuková umělkyně a sound-designérka. Balancuje na hraně zdánlivého chaosu a precizní kompozice, a vyzývá tak k společnému objevování nových estetických kategorií v hudbě. Svou tvorbou pak často doprovází divadelní představení (Studio hrdinů) i domácí AV umělce.
soundcloud ᐅ https://soundcloud.com/plevakova
web ᐅ https://www.natalieplevakova.cz/