Workshop:

TV páteř ve spolupráci s dětmi z Jirské osady

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

pro uzavřenou skupinu

Akce je součástí celodenního programu Veřejného redakčního setkání III, programu k výstavě Uprchlá, našel skrýš, stále uniká.

 

Audiovizuální platforma TV Páteř společně s dětmi z Ostravy, z Jirské osady, připravila reportáž vystavenou na výstavě Uprchlá, našel skrýše, stále uniká. Během redakčního setkání na tuto reportáž naváže další aktivitou.

TV Páteř je platforma pro sdílení audiovizuální tvorby, která není svazována kodexem komerce. Je to prostor kreativně-experimentálního vyžití, v němž se pracuje s tématy, která by většina lidí raději přehlížela nebo neviděla. TV Páteř založila v roce 2020 skupina mladých lidí, jež spojuje radost z kolektivní tvorby. Ve většině případů jsou proti sólovému autorství a prosazují týmovou hru. V týmu může být kdokoli, kdo chce tvořit, nehledě na barvu kůže nebo dresu. TV Páteř má za sebou různorodé aktivity a tvorbu – například audiovizuální festival Mikrofest, výstavu Pokojová reportáž v pražské Jedna Dva Tři Gallery, film Vždycky jsem si přála být fotbalistou, fikční dokument o Mosteckém mimozemském tělese nebo videodílnu pro děti z ostravské Jirské osady, jež také vyzvala ke spolupráci na reportáži: „Hej, děti, jaké znáte zvíře? Pes, kočka… a co člověk?“