Koncert, komentovky, ☺☹ party:

Sbohem, Bauhause!

Místo konání:
  1. PLATO Bauhaus, Janáčkova 22

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Rozlučka a oslava našeho působení v Bauhausu. Koncert ve spolupráci s platformou Gin&Platonic, táborák, komentovaná prohlídka. Na akci navazuje definitivní tečka v neděli 30/6.

Program:

17 h Gin&Platonic DJ set a táborák na zahradě
18 h komentovaná prohlídka všech prostor Bauhausu s provozní ředitelkou Magdou Luňáčkovou
19 h slovo ředitele
19.30 h gin&PLATOnic koncert: Klahrk (UK) ✦ sorbitol drops (CZ)

Po celou dobu slide show v kině s fotodokumentací našich akcí od roku 2018.

Koncert:

gin&PLATOnic: Klahrk (UK) ✦ sorbitol drops (CZ)

Pokračování hudební série v PLATO Bauhausu. V prostorách „stage“ vystoupí londýnský producent Klahrk, jedna z předních postav současného experimentálně-klubového maximalismu. Premiéru svého live setu představí objev tuzemské experimentální scény sorbitol drops, který chystá debutové mini album u labelu Gin&Platonic. Koncert zahájí na zahradě svými dj sety členové G&P.

Klahrk (WARE, SFX, Genot Centre)
Ben Clarke je součástí multimediálního kolektivu WARE, ale také zvukovým výzkumníkem na London South Bank University. Ve své tvorbě organicky propojuje svět akademického sound designu s experimentální taneční hudbou. Výsledkem jsou euforické, technicky dokonalé bangery, protkané masivními beaty i rozpustilými vokálními samply. Letos vydal kromě solového EP Blistering (u labelu SFX) také nahrávku s projektem Quavis.
bandcamp
web

sorbitol drops
sorbitol drops, vlastním jménem Antonín Závodný, je hudební producent a promotér stojící za aktivitami festivalu Trať. Ve svých tracích využívá kolážovitého komponování zprocesovaných samplů, které vycházejí převážně z terénních nahrávek nebo studiových záznamů rozmanitých přírodních materiálů a hudebních nástrojů. V Bauhausu zazní premiérově materiál z jeho připravovaného alba.
soundcloud

Gin&Platonic
Čtyřčlenný ostravsko-pražský kolektiv mj. silně spjatý s prostorami PLATO Bauhausu, kde kromě pořádání koncertů doprovodil svými sety několik vernisáží. Z blogových začátků se vyvinul v etablované vydavatelství publikující progresivní hudbu z celého světa – od Japonska přes Ukrajinu až po americký severozápad.
bandcamp
web

 
Výstava Písek ve stroji, 2020, foto: Martin Polák, PLATO