Aktuálně vyhlášený nouzový stav a programové změny

 

Vážení návštěvníci,

vzhledem k vládnímu usnesení o krizových opatření s platností od pondělí 5/10 do 19/10 jsme pro toto období upravili náš program a zároveň jsme si stanovili další pravidla, abychom v co nejohleduplnější míře umožnili bezpečný provoz galerie. Seznamte se prosím s těmito změnami:

  • Návštěvy výstav nejsou novými opatřeními nijak omezeny. Jak víte, předností PLATO je jeho dostatečně velká plocha. I přesto omezujeme maximální kapacitu návštěvníků na 50 osob. Do této kapacity započítáváme i návštěvníky bistra. Věříme, že limitovaná kapacita psychologicky přispěje k pocitu bezpečí návštěvníků i zaměstnanců.

  • Prezentace a workshopy budou mít kapacitu 10 návštěvníků. Lze si na ně rezervovat místo na info@plato-ostrava.cz.

  • Zahájení Ceny Jindřicha Chalupeckého 2020 14/10 nebude mít podobu klasické vernisáže, ale „zahajovacího dne“, a to od 12 h do 21 h. Chceme tím podpořit průběžnou návštěvnost. Během zahajovacího dne se uskuteční dvě performance, jedna se záměrně neohlášeným začátkem, druhá od 19 h (pro sedící diváky). Kapacita návštěvníků zůstane 50 osob.

  • Komentovaná prohlídka výstavou Ceny Jindřicha Chalupeckého 2020 15/10 je zrušena.

  • Rušíme všechny kino-pátky v říjnu a listopadu. Prostor kina je totiž jediný uzavřený prostor v PLATO.

Další plánované akce v měsíci říjnu jako festival NORMA 2020 a Live performance: Jessica Ekomane a 9T Antiope budou kapacitně limitovány na 30–50 osob. Protože se jedná o akce se zahraničními umělci, je jejich realizace nejistá, byť všichni doufáme, že se uskuteční… Sledujte proto náš web a sociální sítě.

V galerii se pohybujeme jedině se zakrytými ústy a nosem a při vstupu si dezinfikujeme ruce.

Jsme instituce, jejíž smysl stojí a padá na přímém kontaktu s vámi, návštěvníky. Přemýšlíme i pro další podzimní a zimní měsíce, jak o přímý kontakt nepřijít a zároveň co nejzodpovědněji přispívat k tomu, aby se situace stabilizovala.

Změny samozřejmě platí až do odvolání. Děkujeme za pochopení.